شرایط صنایع دستی در دوران کرونا
یک کارشناس صنایع دستی بر این باور است که حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی هیچ مدافعی ندارد و بیشتر کسانی که مسئولیت دارند، بیشتر حقوقبگیر هستند تا مدافع این حوزه و هنرمندانش.
فریدون میرزالو، مدیرکل سابق دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایعدستی، در گفتوگو با ایسنا، درباره وضیعت صنایعدستی در ایام کرونا و فراهم نشدن شرایط مناسب برای عرضه مناسب محصولات صنایعدستی و لزوم حمایت از هنرمندان و فعالان این عرصه، اظهار کرد: اکثر تولیدکنندگانی که در نقاط دورافتاده هستند یا تعطیل کردهاند یا اینکه به سختی فعالیت میکنند، چراکه دسترسی آنها به بازار کمتر شده است. به هر حال چشم بسیاری از هنرمندان و تولیدکنندگان به نمایشگاههایی بود که در استانهای مختلف یا در سطح تهران به صورت ملی برگزار میشد که هماکنون این امکان دیگر وجود ندارد.
او با بیان اینکه «مشکل بازرگانی در حوزه صنایع دستی پیش از کرونا نیز وجود داشته است»، ادامه داد: بر اساس آماری که اعلام میشود و اتفاقا جای تامل هم دارد و میگویند ۵۰۰ هزار فعال صنایع دستی در کشور داریم، کل افرادی که میتوانستند و در نمایشگاهها شرکت میکردند حدود ۵۰۰ نفر بوده است. بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گرفت که برای حوزه بازرگانی برنامه مشخص و درستی وجود ندارد.
این کارشناس صنایعدستی با اعتقاد بر اینکه کرونا وضعیت حوزه بازرگانی صنایعدستی را بدتر کرده است، خاطرنشان کرد: شاید باور نکنید که تعداد کارشناسان صنایعدستی در معاونت صنایعدستی به تعداد انگشتهای یک دست هم نیست و مشخص نیست که بر اساس چه معیارهایی تصمیمگیری میشود. بنابراین در چنین شرایطی نمیتوان انتظار برنامهریزیهای درست و دقیق داشت؛ بهخصوص در شرایطی که بدنه این حوزه در حال از بین رفتن است و به نظر میرسد که کسی هم به فکر نیست.