برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر
برگزیدگان سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور مجازی داورها و شرکت کنندگان معرفی شدند.
به گزارش ایسنا، آیین پایانی سیوهشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر با شمایلی کاملا متفاوت از سالهای قبل، به صورت آنلاین و به زبان انگلیسی برگزار شد.
این اختتامیه که پیش از ظهر چهارشنبه، ۱۲ خردادماه و در ساعت اعلام شده قبلی (۱۱:۳۰) در پردیس سینمایی چهارسو برگزار شد، با اجرای امیر اسفندیاری همراه بود که ابتدا به پاندمی و شرایط اجبار شده بر جشنواره اشاره کرد و پس از آن محمدمهدی عسگرپور – دبیر جشنواره – در سخنانی بیان کرد: با توجه به پاندمی نتوانستیم سیوهشتمین دوره این جشنواره را سال قبل برگزار کنیم ولی رویدادهای دیگر را رصد کردیم و براساس تجربههای کسب شده، الگویی شدیم تا این جشنواره را به شکل حضوری و مجازی برپا کنیم.
به گفته وی بیش از ۳۰۰ فیلم در این دوره نمایش داده شد و حدود ۱۰ هزار نفر مخاطب به طور کلی تماشاگر آثار جشنواره بودند.
عسگرپور از دبیرکل فیاپف و مجموعه این فدراسیون جهانی تهیهکنندگان فیلم برای توجه و ثبت جشنواره جهانی فجر تشکر کرد و ضمن اشاره به افزایش ظرفیتهای بخش بازار در این پروسه، گفت: مایل هستیم زمان زیادی را برای تبلیغ این جشنواره بگذاریم و امیدواریم سال آینده جشنواره بزرگتری داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، برگزیده بخشهای مختلف با حضور مجازی داورها و اعلام نام از سوی آنها همراه شد.
جایزه بخش نتپک به فیلم «میجر» احسان عبدیپور اهدا شد.
جایزه فیپرشی به فیلم «۲۰۰ متر» به کارگردانی امین نایفه از اردن تعلق گرفت.
«سگها دیشب نخوابیدند» به کارگردانی رامین رسولی از افغانستان جایزه بینالادیان را گرفت.
جایزه محمد امین توسط دبیر جشنواره به فیلم «هراس» از کشور بلغارستان اهدا شد.
در ادامه در بخش بهترین فیلم اول ضمن اشاره به فیلمهای «خودم را اخراج نمیکنم» از کره جنوبی و «جزیره مگسها» از اسپانیا، جایزه به فیلم «بوتاکس» از ایران به کارگردانی کاوه مظاهری اهدا شد. یکی از داوران این بخش تاکید کرد که ساخت «بوتاکس» نشان دهنده یک صدای تازه در سینمای ایران است.
بخش بعدی به اهدای جایزه بهترین آثار در بخش جلوهگاه شرق مربوط بود که ابتدا امیر اسفندیاری اعلام کرد: مارینا گلبهاری داور افعانستانی این بخش در نیمه راه داوری به کرونا مبتلا و در بیمارستان بستری شد.
در این بخش، جایزه بهترین فیلم کوتاه به «بیتالحم ۲۰۰۱» ساخته ابراهیم هندل از فلسطین اهدا شد.
داوران این بخش به بازیگر زن فیلم «من به آتش میزنم» از کره بخاطر بازی قدرتمندش جایزه ویژهای را اهدا کردند.
در بخش جلوهگاه شرق جایزه بهترین دستاورد هنری به فیلم «آنیما» ساخته چاو جینلینگ از چین اهدا شد.
جایزه بهترین فیلمنامه این بخش نیز به «۲۰۰ متر» از اردن تعلق گرفت که فیلمنامهنویس آن جایزهاش را به مردم فلسطین با ْآرزوی آزادی تقدیم کرد.
سیمرغ نقرهای بهترین کارگردانی در بخش جلوهگاه شرق نیز به علیرضا صمدی برای فیلم «صحنهزنی» اهدا شد.
سیمرغ طلایی بهترین فیلم این بخش را هم مستانه مهاجر – یکی از داوران بخش جلوهگاه شرق – معرفی کرد و این جایزه به فیلم «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینیوند از ایران رسید.
بخش بعدی معرفی برگزیدههای سینمای سعادت به داوری میریانا کارانوویچ از صربستان، بریلانته مامندوزا از فیلیپین، لیلا پاکالنینا از لتونی، اِلما تاتارهگیج از بوسنی و هرزهگوین، مورتن کاوفمان از دانمارک، فاطمه معتمدآریا و شهرام مکری بود.
در بخش بهترین فیلم کوتاه این بخش «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمیخانی جایزه گرفت و سیمرغ نقرهای برای بهترین فیلم کوتاه «دیوار سفید» ساخته آندرا بروشا و مارکو اسکوتوزی از ایتالیا اهدا شد.
سیمرغ نقرهای بهترین بازیگر مرد به حمید فرخنژاد برای بازی در فیلم «میجر» تعلق گرفت.
فرخنژاد در یک پیام کوتاه ویدیویی گفت: «میجر» فیلمی است که با عشق ساخته شده و امیدوارم در اکران هم دیده شود.
در ادامه فاطمه معتمد آریا بهترین بازیگر نقش زن را، بازیگر فیلم «هلن» از فنلاند معرفی کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه هم به «حافظ برادر» تولید مشترکی از رومانی و ترکیه اهدا شد.
سیمرغ نقرهای بهترین کارگردانی به دنی کوت از کانادا برای ساخت فیلم «بهداشت اجتماعی» تعلق گرفت.
کارگردان این فیلم که از مونترال پیامی ویدیویی فرستاده بود، با بیان اینکه برای اولین بار فیلمی را در جشنواره فجر داشت و ابراز امیداری از اینکه فیلمش مخاطبان را خندانده باشد، گفت: ما به لحاظ فیزیکی از هم فاصله داریم ولی سینما ما را به هم نزدیک کرده است.
جایزه بهترین فیلم نیز توسط شهرام مکری معرفی شد و در این بخش فیلم «نور طبیعی» ساخته دنیس ناگی از مجارستان معرفی شد.
کارگردان این فیلم با ابراز خوشحالی از دریافت جایزه از جشنواره ایرانی با توجه به غنایی که سینمایش دارد، گفت: سالها قبل فیلم «خانه دوست کجاست» مرا تحت تاثیر قرار داد و سادگی این فیلم در تمام دوران کارم، برایم یک هدف شد.
داوران و برگزیدههای این جشنواره به دلیل شیوع کرونا از کشورهای مختلف به صورت مجازی و با ارسال ویدیو در این اختتامیه حضور داشتند.