خبرهای عمومی

با نمایشگاه‌های هنری تهران از بهار کرونایی تا خزان طلایی

همزمان با تداوم و گسترش روند همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ در کشور، کسب و کارها و مشاغل مختلف از روند صعودی شیوع این بیماری متأثر شدند و رفته رفته دامنه فعالیت‌هایشان محدودتر شد و تاکنون نیز کسب و کار هنرمندان از این قاعده مستثنی نمانده است.

به گزارش مجله هنر به نقل از ایرنا، لزوم پیشگیری و رعایت اصول و شیوه‌ نامه‌های بهداشتی در دوران شیوع ویروس کرونا باعث شد، فعالیت‌های هنری که غالباً در بسترهای مکانی معینی رخ می‌داد، کم‌کم از مدار رونق و توسعه خارج و متوقف شوند به شکلی که در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و پس از بروز نشانه هایی از بیماری کووید-۱۹ در کشور، حتی نمایشگاه های هنرهای تجسمی آماده افتتاح نیز به تعطیلی کشیده شدند.

این تعطیلی اگر چه ماه‌ها و شاید یک سالی به درازا کشیده شد اما برخی هنرمندان را بر آن داشت تا با همراهی مسئولان و دست اندرکاران، به این تعطیلی ها پایان دهند، هنرمندانی که نشان دادند که همزیستی هنر و این دوران با یکدیگر غیرممکن نیست.

بهداد نجفی اسدالهی، نمایشگاه‌گردان آثار هنرهای تجسمی یکی از این هنرمندان است که با علاقه و پشتکار و با رعایت پروتکل های بهداشتی درطول ۶ ماه گذشته تلاش کرده است با برپایی هشت نمایشگاه شهروندان را همراه خود سازد چرا که معتقد است: بشر در طول تاریخ حیات اجتماعی خود هیچ وقت بدون هنر زندگی نکرده و هنر از آغاز زندگی تا به امروز با او و همراه او بوده است.

این هنرمند نقاش، با تاکید بر اینکه نیاز انسان امروز به هنر از جمله نیازهایی است که احتیاج به استدلال ندارد و هر انسانی، با هر سطحی از فرهنگ، فکر و اندیشه به این مساله توجه دارد، گفت که برپایی نمایشگاه با هدف خارج شدن از رکودی برگزار می شود که با شیوع ویروس کرونا بیش از یک سال و نیم دامن گیر هنر و بخصوص نمایشگاه ها شده است.

با نمایشگاه‌های هنری تهران از بهار کرونایی تا خزان طلایی

نجفی با بیان اینکه بشر در طول تاریخ حیات اجتماعی خود هیچ وقت بدون هنر زندگی نکرده و هنر از آغاز زندگی تا به امروز با او و همراه او بوده، عنوان کرد: در نمایشگاه‌های وی که آثار متنوعی از هنرهای تجسمی به نمایش عموم درآمده، تلاش شده است، بار دیگر رنگ و هنر و زیبایی به زندگی روزمره مردم آورده شود.

او با بیان اینکه در مدت ۶ ماه نخست امسال با حمایت های همه جانبه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و همکاری سایر مدیران، هشت نمایشگاه مختلف در پایتخت دایر کرده است، گفت: برگزاری یک نمایشگاه هنری محصول ماه ها تفکر و ژرف اندیشی است. این امر پس از جمع بندی، نیاز به برنامه ریزی دقیق اجرایی شامل تعیین اهداف، دعوت از هنرمندان، انتخاب گالری، انتخاب آثار، آماده سازی گالری، چیدمان و ارتباطات دارد.

نجفی با اشاره به همکاری مدیران نگارخانه‌های رسول مهر، گل نرگس، اداره کل ارشاد و شلمان، با مالکیت و مدیریت بخش خصوصی که با انعطاف پذیری ویژه در مدیریت، برنامه ریزی و اجرای امور، برپایی این نمایشگاه‌ها را با رعایت تمامی قوانین و حفظ پروتکل های بهداشتی میسر ساختند، تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه ها، احساس شور، نشاط و تحرک و انرژی وصف ناپذیری در خود من ایجاد کرد که قسمت اعظم این حس به علت استقبال خارج از حد انتظار هنرمندان و علاقه مندان به هنر، حمایت مدیران؛ و کیفیت اجرایی بالای نمایشگاه است.

وی در این گفتگو سه هدف عمده از برگزاری منظم و پیوسته این رویدادهای هنری را رونق و گسترش هر چه بیشتر فعالیت های هنری، پیوند و ارتباط روز افزون هنرمندان و جامعه مخاطب آنها و نیز افزایش خلاقیت و نوآوری با گردهمایی و تلاقی محتوی و ایده های متنوع در زیر یک سقف عنوان کرد و در تشریح ۶ نمایشگاه برپا شده گفت: نمایشگاه بهارنگ، با توجه به محدودیت های ناشی از پاندمی کرونا، ابتدا به صورت مجازی در نگارخانه مجازی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد.

وی افزود : در این نمایشگاه ۹ هنرمند با آثار نقاشی و نقاشی خط در سبک ها و تکنیک های گوناگون، با مجموع ۵۱ اثر شرکت کردند.

با نمایشگاه‌های هنری تهران از بهار کرونایی تا خزان طلایی

به گفته نجفی در تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۰، با مساعد شدن شرایط و با اضافه شدن یک هنرمند به جمع هنرمندان بهارنگ، این نمایشگاه به صورت حضوری در نگارخانه رسول مهر توسط احد جاودانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان تهران گشایش یافت و تا تاریخ ۲۱ خرداد ماه در مجموع با ۵۳ اثر میزبان هنرمندان و هنردوستان بود.

نجفی ادامه داد: نمایشگاه دوم به نام: رنگ و زندگی، ابتدا در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت مجازی در نگارخانه مجازی اداره فرهنگ و ارشاد شهر تهران و سپس از تاریخ ۸ الی ۱۱ تیرماه در نگارخانه گل نرگس به صورت حضوری به نمایش ۲۸ اثر در سبک و تکنیک های آزاد و متنوع از ۹ هنرمند پرداخت.

به گفته وی در ادامه برگزاری این سلسله رویدادهای هنری، نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان: تموز، در تاریخ هشتم مرداد ماه ۱۴۰۰ گشایش یافت که این نمایشگاه تا ۱۳ مرداد ماه به کار خود ادامه داد. در نمایشگاه تموز، ۲۱ اثر نقاشی از ۸ هنرمند در سبک و تکنیک های متنوع به نمایش درآمد.

با نمایشگاه‌های هنری تهران از بهار کرونایی تا خزان طلایی

رنگ تابستان، عنوان نمایشگاه دیگری بود که نجفی با اشاره به آن اضافه کرد: این نمایشگاه در تاریخ ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۰ همزمان به صورت حضوری در نگارخانه رسول مهر و شکل مجازی در نگارخانه مجازی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران گشایش یافت. بخش حضوری این نمایشگاه تا تاریخ ۱۷ مرداد ماه به کار خود ادامه داد و به نمایش ۲۸ اثر از ۱۰ هنرمند پرداخت.

این هنرمند هنرهای تجسمی به خزان، به عنوان هشتمین نمایشگاه هم اشاره داشت و افزود: با نزدیک شدن به فصل زیبای پاییز، آخرین نمایشگاه نیمه نخست سال با عنوان: خزان در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۰ در نگارخانه شلمان گشایش یافت. این نمایشگاه با نمایش آثار متنوع از ۱۰ هنرمند تا تاریخ ۴ مهر ماه پذیرای هنرمندان و هنردوستان بود.

قابل ذکر است، این روزها، تسریع در امر واکسیناسیون، که از یک ماهه گذشته روند صعودی را به خود گرفته، این احتمال و امید را در دل همه ایجاد کرده است که در فصل خزان که اکنون در روزهای نخستین آن هستیم، تمامی مردم واکسینه شوند و زنجیره کرونا قطع گردد.

چرم مشهد

مقالات مرتبط

0 0 رای ها
امتیـازدهی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارسـال پیـام
لطفـا مقـاله یا رزومـه هنـری خود را به این آدرس ارسال کنید: info@artmag.ir
تا دقایقی دیگـر، پاسخ شما ارسـال خـواهد شد.