سینما

فتحعلی اویسی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت

فتحعلی اویسی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون، پس از طی دوره‌ای بیماری، صبح امروز در ۷۶ سالگی درگذشت.

نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، روز سه شنبه با تایید این خبر گفت: طبق پیگیری‌ها، از سوی بیمارستان اعلام شد که متاسفانه فتحعلی اویسی پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر کشور صبح امروز درگذشت و دعوت حق را لبیک گفت.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ادامه داد: زنده یاد اویسی یک هفته در بیمارستانی در تهران بستری و در کما به سر می برد که صبح امروز پس از تحمل بیماری به دیار ابدی پرواز کرد و آسمانی شد.

دکتر هاشمی، مدیرعامل بیمارستان لاله، علت فوت فتحعلی اویسی را خونریزی مغزی عنوان کرد و در این زمینه توضیح داد: متاسفانه در چند روز گذشته آقای اویسی دچار خونریزی مغزی و به دنبال این مسئله، دچار کاهش سطح هوشیاری شده بودند. به اورژانس بیمارستان لاله ارجاع شدند و بلافاصله اقدامات تشخیصی و درمانی انجام و بیمار به اتاق عمل برده شد. تحت عمل جراحی مغز و دستگاه تنفس مصنوعی قرار گرفتند ولی متاسفانه به دلیل وسعت خونریزی داخل مغز و از بین رفتن بخش زیادی از بافت مغز، نتیجه مثبتی حاصل نشد و علیرغم تلاش شدید کادر درمان، صبح سه شنبه (۱۳ مهرماه) ایشان را از دست دادیم.

بر اساس این گزارش، فتحعلی اویسی،  متولد ۲۱ دی ۱۳۲۴، بازیگر، کارگردان و خواننده ایرانی است. او فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس در سال ۱۳۵۳ بود. وی در همان سال به ایران بازگشت و آغازِ فعالیت سینمایی‌اش را با بازی در فیلم قدغن از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ آغاز کرد.

زنده یاد فتحعلی اویسی، پس از اتمام تحصیل عضو سیمای جمهوری اسلامی ایران شد و در دهه ۱۳۶۰ در فیلم‌های بسیاری بازی کرد چند فیلم هم کارگردانی کرد. در اوایل دهه هفتاد دوباره به کارگردانی روی آورد و سومین فیلم بلندش مریم و میتیل ساخت که فیلم موفقی بود. اما در چهارمین فیلمش سربلند انچنان موفق نبود. فتحعلی اویسی در نیمه دوم دهه هفتاد در تلویزیون بسیار فعال بود. در سینما هم بازی ماندگار او در فیلم‌های ناخدا خورشید (ناصر تقوایی، ۱۳۶۵)، سرب (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۷)، هی جو (منوچهر عسگری نسب، ۱۳۶۷)، بانو (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۰)، جهان پهلوان تختی (علی حاتمی و بهروز افخمی، ۱۳۷۶) و مومیایی ۳ (محمدرضا هنرمند، ۱۳۷۸) در یادها مانده‌است.

چرم مشهد

مقالات مرتبط

0 0 رای ها
امتیـازدهی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارسـال پیـام
لطفـا مقـاله یا رزومـه هنـری خود را به این آدرس ارسال کنید: info@artmag.ir
تا دقایقی دیگـر، پاسخ شما ارسـال خـواهد شد.