هفت بنای تهران ملی شدند
در جلسه کمیته ثبت ملی آثار تاریخیِ وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هفت پرونده تهیه شده توسط یک گروهِ داوطلبِ تهیه پروندههای آثار تاریخی و معاصر تهران ثبت ملی شدند و چهار پرونده آثار تاریخی نیز در فهرست بناهای واجد ارزش تایید شدند.
امیرحسین راد، معمار و پژوهشگر معماری، با اشاره به تخریبهای ادامهدار بناهای باارزش معماری معاصر در شهر تهران گفت: از حدود یک سال پیش گروهی از داوطلبان با همراهی استادان معماری و میراث فرهنگی شکل گرفت تا توجه بیشتری به این بناها شود. یکی از اقدامات این گروهِ داوطلب، همکاری با وزارت میراث فرهنگی برای تهیه پروندههای ثبتی برای بناهای واجد ارزش معماری معاصر در تهران است.
او که یکی از اعضای گروه داوطلب برای تهیه پروندههای ثبت ملی است، ادامه داد: به طور کلی ما ۱۸ پرونده تهیه کردیم که دو جلسه ثبت نیز برای آنها برگزار شده است. در جلسه اول چهار پرونده تهیهشده توسط گروه داوطلب ثبت ملی شد و در جلسه ۲۱ تیر نیز از مجموع ۱۱ پروندهای که ارائه کردیم، هفت پرونده ثبت ملی شد و چهار بنای دیگر واجد ارزش شناخته شد.
خانه موزه بتهوون
سینما آسیا در تقاطع خیابان ولیعصر و خیابان جمهوری
این پژوهشگر معماری معاصر شهر تهران درباره بناهای ثبت ملیشده توضیح داد: سینما آسیا اثر هوشنگ سیحون، خانهای در بلوار کشاورز اثر پل آبکار، خانه خیابان سیتیر در تقاطع صالح اثر یوگینا (اوژن) آفتاندیلیانس، ساختمان صندوق کاوه در میدان توپخانه، خانه بتهوون در خیابان میرزای شیرازی، دبستان گیو از مدارس شاخص زرتشتیها و مسجد الغدیر اثر مهندس سید جهانگیر مظلوم یزدی که توسط این گروه داوطلب تهیه و تدوین شده، در این کمیته تاییدیه ثبت ملی را گرفتند.
راد تاکید کرد: در این جلسه خانه و مطلب دکتر انتخابی به نام خانه نگار، ۱۴ اثر گروه معماری نظام عامری، کمونه و خسروی، خانه منسوب به خانواده سارواریان و کودکستان سارواریان (نخستین کودکستان ایران) و همچنین خانه نهاوندی اثر داریوش بوربور به عنوان بناهای واجد ارزش شناخته شدند.
مسجد الغدیر
خانه معاصر در خیابان سیتیر تهران
منبع: خبرگزاری ایسنا