نقـاشی

علی گلستانه هنرمند نقاش درگذشت

علی گلستانه، هنرمند نقاش کشورمان که در روز چهارشنبه، ۱۴ مهر ماه به دلیل عوارض ناشی از کرونا دار فانی را وداع گفت، به مدت ۱۰ روز در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان توس تهران بستری بود.

حمید شاهرخ، مترجم، عکاس و از دوستان نزدیک علی گلستانه که در روزهای پایانی عمر در کنارش بود، درباره محل فوت وی گفت: آقای علی گلستانه در تهران بودند که فوت شدند و سال هاست که به خارج از ایران نرفته بودند.

به گفته وی خبر درگذشت علی گلستانه، ساعت هفت صبح چهارشنبه (۱۴ مهر ماه) از طریق تماسی تلفنی به همسر این هنرمند اطلاع داده شده است. این هنرمند که به اصرار همسرش در بیمارستان بستری بود، درست زمانی که مقدمات بازگشتش از بیمارستان به منزل فراهم شده بود، دار فانی را وداع گفت.

گلستانه متولد ۱۳۱۹ در تهران و دارای مدرک کارشناسی رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا بود. او در دبیرستان جم قلهک با آیدین اغداشلو و عباس کیارستمی همکلاس بود.

آیدین آغداشلو در این باره نوشت: علی گلستانه یکی از دو یار سال‌های جوانی من و یکی از بزرگترین نقاشان معاصر ایران، اگر نگوییم بزرگترین بود. وی بامداد امروز به خاطر اثرات بیماری همه گیری کرونا درگذشت. جای او در فرهنگ ایران و در قلب من برای همیشه خالی خواهد ماند.

علی گلستانه (محمد گلستانی) نقاشی را نزد علی اصغر پتگر آموخت. او در سال ۱۳۵۱ از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران لیسانس نقاشی گرفت. گلستانه از ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۶ در انگلستان مقیم بود و در مدرسه چاپ لندن وابسته به دانشگاه لندن تحصیل آزاد کرد.

گلستانه پس از چندی به سمت طراح و نقاش نشریه باشگاه رویال اتومبیل انگلستان مشغول کار شد. اولین نمایشگاه از کارهای مدادرنگی‌اش را در گالری شهر، در تهران، در سال ۱۳۵۵ برگزار کرد. او در سال ۱۳۵۸ به اسپانیا رفت. دو نمایشگاه در شهر مادرید در سال ۱۳۶۳ و ۱۳۶۵ و نمایشگاه دیگری در سانتا اوللالیا، ایبینزا در سال ۱۳۶۰ برگزار کرد.

گلستانه در سال ۱۳۶۶ به ایران برگشت و از آن تاریخ در کشور ماند و چندین نمایشگاه انفرادی در گالری‌های گلستان، اعتماد، هور امکان و مریم فصیحی هرندی برگزار کرد. آخرین نمایشگاه او مردادماه سال گذشته در گالری ۰۰۹۸۲۱ برگزار شده بود.

پرتره و پیکره‌ انسان نیز همواره از اصلی‌ترین دغدغه‌های علی گلستانه بود. او با به تصویر درآوردن تک‌چهره‌هایی از دوستان و اطرافیانش، چون فروغ فرخزاد (شاعر)، لیلی گلستان (گالری‌دار)، پرویز ملکی (گالری‌دار)، زویا پیرزاد (نویسنده)، مصطفی دشتی (نقاش)، سیمین بهبهانی (شاعر)، ژیلا ایپکچی (تدوین‌گر)، محمد مقدم (زبان‌شناس)، نادرشاه افشار و دیگران، وجهی دیگر از کارش را بازگو کرد.

اقامت 24
0 0 رای ها
امتیـازدهی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارسـال پیـام
لطفـا مقـاله یا رزومـه هنـری خود را به این آدرس ارسال کنید: info@artmag.ir
تا دقایقی دیگـر، پاسخ شما ارسـال خـواهد شد.