پیکر زنده یاد ژاله علو، هنرمند نام آور کشور، در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.
پیکر ژاله علو، در کنار محمدعلی کشاورز، خسرو سینایی و مسعود مهرابی (صاحب امتیاز مجله فیلم)، روز پنجم دی ماه ۱۴۰۳، به خاک سپرده شد.
به گزارش مجله هنر به نقل از ایسنا، پس از برگزاری مراسم تشییع ژاله علو، از مقابل تالار وحدت که با حضور مدیران دولتی و هنرمندان انجام شد، پیکر این بازیگر، دوبلور و گوینده به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) رسید و در حضور مردم علاقهمند به این بانوی هنرمند، به خاک سپرده شد.
اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، در پیامی درگذشت ژاله علو هنرمند سینما، تئاتر، رادیو و دوبله را تسلیت گفت. در بخشی از پیام تسلیت اتابک نادری، آمده است:
«با نهایت تأسف و تأثر، درگذشت هنرمند فرهیخته و پیشکسوت، بانو ژاله علو را به جامعه هنری کشور و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنیم. ژاله علو، با بیش از هفت دهه فعالیت درخشان در عرصههای تئاتر، سینما، تلویزیون و رادیو، نقشی بیبدیل در اعتلای هنرهای نمایشی ایران ایفا کردند. حضور ماندگار ایشان در صحنه تئاتر و نقشآفرینی در نمایشهای برجسته، و صدای جاودانهای که در مجموعه تئاترشهر شروع اجراها را در سالنهای نمایشی مزین میکرد، بخشی جداییناپذیر از فرهنگ و هنر این سرزمین بوده و هست.
در این مراسم که اجرای آن برعهده فریدون محرابی بود، چهرههایی چون: سید عباس صالحی وزیر ارشاد، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد، اتابک نادری مدیر کل هنرهای نمایشی، ایرج راد، هادی مرزبان، بیوک میرزایی، منوچهر شهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر، سید عباس عظیمی مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت، اللهیاری، مدیر عامل بنیاد رودکی، مسعود فروتن، شهره سلطانی، بهزاد فراهانی، مهدی شفیعی، شهرام گیل آبادی، ناهید مسلمی، میکاییل شهرستانی، پوران درخشنده، شکرخدا گودرزی، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، زهرا سعیدی، شمسی صادقی، اسماعیل محرابی، شهین نجف زاده، ماندانا اصلانی، امین اشرفی، مجید حمزه، رامین پورایمان،خیرالله تقیانیپور و… از دیگر حاضران بودند.
شهین نجفزاده: دریغ که اسطورهای را از دست دادیم
در ادامه، شهین نجف زاده، صداپیشه و بازیگر گفت: همه از رفتن بانوی نور، شعر و شور اقتدار و افتخار غمگین هستیم. نوری که در وجود ایشان روشن شد و همه از نور وجود او سرمست شدیم. اما ایشان حریمی داشتند که هر کسی را به این حریم نور و معرفت راهی نبود. دریغ که اسطوره ای را از دست دادیم. رادیو بخصوص رادیو نمایش خانه اول ایشان بود و حتی همین اواخر گاه به میدان ارگ می آمدند و با کودک درون خود ما را شاد می کردند. استودیو شماره هشت مملو از خاطرات ایشان است.
وی از همسر و فرزند ژاله علو و مدیران صدا که در کنار هنرمندان پیشکسوت بودهاند قدردانی کرد و خطاب به مدیران گفت: هنرمندان پیشکسوت زنده را دریابیم و تلاش کنیم هنر والایی را که به ما سپرده اند، از ابتذال حفظ کنیم.
ابوالحسن تهامی نژاد: صدایش در میان هزاران صدا متمایز بود
ابوالحسن تهامی، دوبلور، گوینده و همکار علو گفت: نام «شوکت» بر او گذاشتند چون از آغاز میدانستند چه بزرگی به جهان هنر پای نهاده است. خداوند بسیار بر او مهر ورزید و عمری با عزت به او عطا کرد و صدای ویژه که در میان هزاران صدا متمایز و زیبا بود.
وی یادآور شد: من حدود ۱۱ سال از ایشان جوانترم و در دوران نوجوانی ایشان را در تیاتر می دیدیم و صدایشان را در رادیو می شنیدیم.
او به اشاره به نقش آفرینی های ژاله علو در سینما گفت: حتی وقتی نقش منفی بازی می کرد، هرچند در تماشاگران حس نفرت ایجاد می شد ولی خاطره هنرنمایی او در ذهن تماشاگران میماند.
تهامی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دوران رونق و شکوه رادیو افزود: با شنیدن صدای رادیو تصور میکردیم چه هنری پشت این صداست.
این گوینده با یادآوری دوران طلایی دوبله ایران ادامه داد: ژاله علو جای ستارگان بزرگ سینمای جهان صحبت می کرد. زمانی که تازه وارد کار گویندگی شدم، تصور نمی کردم ایشان که هنرمندی حرفه ای بود، با یک تازه کار همکاری کنند ولی مایه افتخارم هست که این همکاری شکل گرفت و ادامه پیدا کرد.
ابوالحسن تهامی، در پایان گفت: روحشان شاد که کشتی زندگی خود را در دریا هدایت کردند، به ساحل جاودانگی رسیدند و همواره یادشان با ماست.
ایرج راد: ژاله علو فقط چهره ماندگار نبود
ایرج راد، بهعنوان آخرین هنرمند و پیشکسوت درباره ژاله علو گفت: همه ما متاسفیم برای درگذشت این هنرمند بزرگ. خانم علو انسان بزرگ و والایی بود؛ او امروز جایگاه ارزشمندی را در تاریخ هنر ایران رقم زده است.
وی افزود: صرفا فقط هنرمند بودن مهم نیست، انسان بودن نیز اهمیت دارد و ژاله علو یک انسان به تمام معنا بود و امروز در مقابل آنچه که با عشق برای مردم انجام داد، تعظیم میکنیم.
ایرج راد، ادامه داد: او فقط چهره ماندگار نبود بلکه که اخلاق، روح ایرانی و پاکی ماندگاری داشت. اگر ژاله علو تاثیرگذار بود به خاطر روح بلندش در این دنیا بود.
دکتر شاهرخ رزمجو، تنها فرزند زندهیاد ژاله علو
وی، در سال ۱۳۴۴ متولد شده است. او فرزند ژاله علو و از باستانشناس ایرانی و متخصص دوره هخامنشی است. وی دکترای باستانشناسی خود را از دانشگاه لندن اخذ کرده و عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در گروه باستانشناسی است.
تحصیلات
دکتری، ۱۳۸۷, باستانشناسی، دانشگاه لندن
کارشناسی ارشد، ۱۳۸۱، باستانشناسی، دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز
کارشناسی، ۱۳۶۷، باستانشناسی، دانشگاه تهران
وی، کارشناسی باستانشناسی خود را از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد باستانشناسی را از دانشگاه آزاد تهران اخذ کرده است.
او در سال ۱۳۷۷ تالار کتیبهها را در موزه ملی ایران راهاندازی کرد و در سال ۱۳۸۰ مرکز پژوهشهای هخامنشی در موزه ملی را نیز رسما به راه انداخت.
دکتر رزمجو، مدتی هم به عنوان موزه دار و مسئول مجموعه ایران باستان در بخش خاورمیانه موزه بریتانیا به فعالیت و پژوهش اشتغال داشت. وی در همان زمانی که مشغول پژوهش در موزه بریتانیا بود موفق شد ترجمه کاملتری از متن منشور کوروش از بابلی به فارسی را ارائه دهد که در نوع خودش بی نظیر بود. این ترجمه در سال ۱۳۸۹ در کتابی در ایران منتشر شد. این ترجمه روی وبسایت رسمی موزه بریتانیا نیز قرار گرفته است.
وی، با تکیه بر شواهد محکم تاریخی و باستانشناسی، به نقد فیلم ۳۰۰ هم پرداخته است.
دکتر شاهرخ رزمجو، تا به امروز کاوشهایی در چند مکان باستانی انجام داده که از مهمترین آنها کاوش در غارهای نیاسر در نزدیکی کاشان است.
دکتر رزمجو، در حال حاضر مدرس گروه باستانشناسی دانشگاه تهران است.