● محل تـولد: کرمانشاه
● درگـذشت: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تهران
زندگینامه، آثـار و سوابق هنری
وی بازی در تئاتر را از سال ۱۳۳۲ و در تهران آغاز کرد. وی سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی از یازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم: از کرخه تا راین در سال ۱۳۷۱ و سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی از دوره ی نهم جشنواره فیلم فجر برای فیلم: پردهی آخر، در سال ۱۳۶۹، را در کارنامه دارد. از مهمترین آثار مسعود ولدبیگی میتوان به فعالیت در سریال مختارنامه، سریال به کجا چنین شتابان و سریال سقوط یک فرشته اشاره کرد. استاد مسعود ولدبیگی کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال ۱۳۶۸ در ۵۴ سالگی در فیلم: بازی تمام شد به کارگردانی مهدی صباغزاده به عنوان طراح گریم فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدی مانند سریال مختارنامه، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای وی محسوب میشود، مخصوصا همکاری با هنرمندان باتجربهای همچون حبیب اسماعیلی، حسن رضایی، سایه میثمی و جمشید لایق تواناییهای حرفهای او را ارتقا بخشید. او در سال ۱۳۹۰، دوره پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید آثار مهمی حضور داشته است. او در این سال، در ۲ سریال مهم تلویزیون حضور داشت و خود را به جامعه هنرمندان معرفی کرد. آثار مهم مسعود ولدبیگی در این سال، فعالیت در سریال سقوط یک فرشته، به کارگردانی بهرام بهرامیان و حمید بهرامیان و فعالیت در سریال مختارنامه به عنوان طراح گریم محسوب میشود. او سال ۱۳۹۰ در ۷۶ سالگی در سریال مختارنامه به عنوان طراح گریم فعالیت داشته است که توانست با مهارتش، جای خود را میان اهالی فضای تلویزیون مطرح کند. مسعود ولدبیگی توانست با فعالیت در سریال مختارنامه تجربه حرفهای موفقی برای خود رقم بزند. وی علاوه بر سریال مختارنامه، سال ۱۳۸۸ در ۷۴ سالگی در سریال به کجا چنین شتابان نیز فعالیت داشته است. مهمترین حضور وی به عنوان بازیگر در سریال مختارنامه، فیلم قاصدک، فیلم بدلکاران، فیلم راه افتخار، فیلم دمرل، فیلم دخترک کنار مرداب، سریال صبح پیروزی و سریال آتش بدون دود است.
شادروان استاد ولدبیگی، در سال ۱۳۸۲، در ۶۸ سالگی توانست برای فیلم دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ و برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی نامزد شود. همچنین وی در سال ۱۳۷۷ در ۶۳ سالگی برای فیلم زشت و زیبا، به کارگردانی احمدرضا معتمدی، در هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را دریافت کرد. وی سال ۱۳۶۹، در ۵۵ سالگی برای فیلم پردهی آخر، به کارگردانی واروژ کریممسیحی، توانست در نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، در بخش سودای سیمرغ، برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی شود. همچنین وی نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین در سال ۱۳۷۴ و در ۶۰ سالگی برای فیلم عاشقانه؛ به کارگردانی علیرضا داوودنژاد در چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای بهترین چهرهپردازی بود. او در سال ۱۳۹۱ در ۷۷ سالگی، برای فیلم عقاب صحرا، به کارگردانی مهرداد خوشبخت توانست در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی نامزد شود. استاد مسعود ولدبیگی سال ۱۳۷۱ در ۵۷ سالگی برای فیلم از کرخه تا راین به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، در یازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ، جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را دریافت کرد.
یکی از ویژگیهای حرفهای بیوگرافی مسعود ولدبیگی آن هست که در مدت زمان فعالیت خود، هم در تلویزیون و هم در سینما حضور داشته است. مسعود ولدبیگی را باید بیشتر طراح گریم سینما بدانیم چرا که ۷۸% آثار وی سینمایی و ۲۲% آثارش تلویزیونی است. در واقع ایشان از مجموع ۱۹ اثری که در کارنامه دارد، در ۱۵ اثر در سینما با نامهای فیلم عقاب صحرا، فیلم کیش و مات، فیلم حرکت اول، فیلم مزرعه آفتابگردان، فیلم دوئل، فیلم ستاره های سربی، فیلم نغمه، فیلم بانوی کوچک، فیلم بی همتا، فیلم شیفته، فیلم هزاران زن مثل من، فیلم آقای رئیس جمهور، فیلم زشت و زیبا، فیلم قرمز و فیلم بازی تمام شد به عنوان چهره پرداز حضور داشته و در ۴ اثر در تلویزیون با نامهای سریال سقوط یک فرشته، سریال مختارنامه، سریال به کجا چنین شتابان و سریال باران عشق فعالیت کرده است.
فیلم شناسی
– ۱۳۸۳-۱۳۸۹ – مختارنامه – داوود میرباقری
– ۱۳۸۴ – زن بدلی – مهرداد میرفلاح
– ۱۳۸۱ – دنیا – منوچهر مصیری
– ۱۳۸۱ – نغمه – ابوالقاسم طالبی
– ۱۳۸۱ – دوئل – احمدرضا درویش
– ۱۳۸۰ – بانوی کوچک / بازیگر – مهدی صباغ زاده
– ۱۳۸۰ – بی همتا – جهانگیر جهانگیری
– ۱۳۷۹ – مارال – مهدی صباغ زاده
– ۱۳۷۹ – شیفته – محمدعلی سجادی
– ۱۳۷۷ – زشت و زیبا – احمدرضا معتمدی
– ۱۳۷۷ – قرمز – فریدون جیرانی
– ۱۳۷۶ – بدلکاران مهدی صباغ زاده بازیگر
– ۱۳۷۶ – حماسه قهرمانان – جمشید حیدری
– ۱۳۷۶ – یاغی – جهانگیر جهانگیری
– ۱۳۷۵ – سلطان – مسعود کیمیایی
– ۱۳۷۵ – نابخشوده – ایرج قادری
– ۱۳۷۵ – ستارههای سربی – مهدی ودادی
– ۱۳۷۵ – قاصدک – قاسم جعفری
– ۱۳۷۴ – حادثه در کندوان – جهانگیر جهانگیری
– ۱۳۷۴ – شیخ مفید – فریبرز صالح
– ۱۳۷۴ – ضیافت – مسعود کیمیایی
– ۱۳۷۳ – دیوانه وار – کامران قدکچیان
– ۱۳۷۳ – مجازات – جهانگیر الماسی
– ۱۳۷۳ – مروارید سیاه – شفیع آقامحمدیان
– ۱۳۷۳ – راه افتخار – داریوش فرهنگ
– ۱۳۷۳ – روز شیطان – بهروز افخمی
– ۱۳۷۲ – دمرل / بازیگر – یدالله صمدی
– ۱۳۷۲ – بدل – جهانگیر جهانگیری
– ۱۳۷۱ – پرواز را به خاطر بسپار – حمید رخشانی
– ۱۳۷۱ – از کرخه تا راین – ابراهیم حاتمی کیا
– ۱۳۷۰ – ساده لوح – مهدی فخیمزاده
– ۱۳۷۰ – شتابزده – مهدی فخیمزاده
– ۱۳۶۹ – پرده آخر – واروژ کریممسیحی
– ۱۳۶۹ – در آرزوی ازدواج – اصغر هاشمی
– ۱۳۶۸ – بازی تمام شد – مهدی صباغ زاده
– ۱۳۶۶ – محموله – سیروس الوند
– ۱۳۶۶ – جعفرخان از فرنگ برگشته – علی حاتمی
– ۱۳۶۳ – گنج – محمدعلی سجادی
– ۱۳۶۲ – کمال الملک – علی حاتمی
– ۱۳۶۱ – توبه نصوح – محسن مخملباف
جـوایز
– ۱۳۸۲ – کاندید سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی برای فیلم: دوئل – دوره ۲۲ جشنواره فیلم فجر – مسابقه سینمای ایران
– ۱۳۷۸ – برنده تندیس زرین بهترین چهره پردازی برای فیلم: زشت و زیبا – دوره ۳ جشن بزرگ سینمای ایران – خانه سینما
– ۱۳۷۷ – برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی برای فیلم: زشت و زیبا – دوره ۱۷ جشنواره فیلم فجر – مسابقه سینمای ایران
– ۱۳۷۱ – برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی برای فیلم: از کرخه تا راین – دوره ۱۱ جشنواره فیلم فجر – مسابقه سینمای ایران
– ۱۳۶۹ – برنده سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی برای فیلم: پرده آخر – دوره ۹ جشنواره فیلم فجر – مسابقه سینمای ایران