ساسان مؤیدی

تـولد: ۸ تیر ۱۳۳۸

محل تـولد: تهـران
وب سایت: sasanmoayyedi.visura.co

زندگی‌نامه، آثـار و سوابق هنری
ساسان مؤیدی، عکاس و فیلم‌ساز مستند، کار خود را در ۱۷ سالگی، در تلویزیون آموزشی وقت، در تهران آغاز کرد. او عکاس پیشکسوت ایرانی در حوزه جنگ، مستند اجتماعی و تئاتر و سینما؛ عضو انجمن عکاسان مطبوعات و انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و برنده جوایز متعدد است که عمده شهرت خود را به خاطر عکس‌برداری از جنگ ایران و عراق و بعد از آن عکاسی مستند از سوریه و کردستان کسب کرده است. وی از ابتدای سال ۱۳۶۰، در واحد عکاسی گرافیک انتشارات سروش، زیر نظر زنده‌یاد بهمن جلالی، به کار خود ادامه داد. او یکی از اولین روزنامه‌نگاران بود که حمله شیمیایی صدام حسین به شهر کردنشین حلبچه در سال ۱۹۸۸ میلادی را مستند کرد و در حقیقت، برخی از نمادین‌ترین تصاویر این تراژدی، توسط دوربین و نگاه وی ثبت شده است. وی پس از بازنشستگی در سال ۱۳۸۴، فعالیت‌های خود را به عنوان عکاس مستقل ادامه می‌دهد. استاد مؤیدی، از آغاز تا امروز دوربین خود را زمین نگذاشته و گونه‌های مختلف عکاسی از جمله عکاسی جنگ و مستند اجتماعی، عکاسی تئاتر و سینما، عکاسی مدلینگ و تبلیغات را آزموده است.  او  بیش از هر چیز، با عکس‌های ارزشمند خود از جنگ ایران و عراق شناخته می‌شود. دو مجموعه: حلبچه و بمباران تهران، از آثار مطرح ایشان در سال‌های جنگ به شمار می آیند. او به عکاسی جنگ محدود نماند و تا امروز، پروژه های مستند بسیاری را در نقاط مختلف ایران عکاسی کرده است. مؤیدی، ۱۵ سال است عکاسی از کردها در ایران، عراق، ترکیه و سوریه آغاز کرده و در این راستا تصاویر تاثیرگذاری از کوبانی و همچنین جنگ داعش با کردها ثبت کرده است.

نمـونه آثـار (۲۰ عکس)  کلیک کنید

آثار او تاکنون در قالب ۷  کتاب عکس (انفرادی – شخصی) به چاپ رسیده و در ۳۹ نمایشگاه انفرادی نیز به نمایش در آمده است. آثار منتشر شده از عکس‌های دوران هشت ساله دفاع مقدس، ذهن مخاطب را بلافاصله به سمت مجموعه جنگ تحمیلی می‌برد که در بین سال های ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۷ منتشر شد. این کتاب‌ها، آثار ارزشمند و فاخری بودند که در قالب ۶ جلد در آلمان به چاپ رسید. برخی از مهم‌ترین مجموعه‌های عکس ایشان عبارتند از: تهران، ۵۰ روز از جنگ، مبادله زندانی(اُسرای جنگ)، عکاسان جنگ، حلبچه، ماسوله، فرش بیات، تصویر آفتاب، کوبانی، ایزدیان، قصه عشق؛ و نازنین.

جایزه عکس صلح آلفرد فرید
استاد مؤیدی، در سال ۲۰۲۰، به عنوان اولین ایرانی، برنده جایزه اصلی جشنواره جهانی عکس صلح آلفرد فرید در وین اتریش شد. هر سال به ۵ عکس برتر این جشنواره، مدال صلح آلفرد فرید اعطا می شود و از بین آنها یک عکس، به عنوان: تصویر صلح سال، انتخاب می شود و جایزه‌ای نقدی به ارزش ۱۰ هزار یورو نیز دریافت می‌کند. این عکس در مجموعه: هنر جاوید در پارلمان اتریش نگهداری خواهد شد. این جایزه که از سال ۲۰۱۳ اهدا می‌شود، هدف خود را کشف بهترین عکس از وجه بهتر حیات بشری و وجوه مثبت تغییرات جهان معرفی می کند. الهام بخش این جشنواره، آلفرد هرمان فرید اتریشی، از فعالان صلح و از برندگان جایزه صلخ نوبل در سال ۱۹۱۱ است.

طبق خبری که در کانال اطلاع رسانی سفارت ایران در وین منتشر شد، مراسم اعلام و اعطای جوایز برندگان این جشنواره که به دلیل کرونا به تعویق افتاده بود، روز دوشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰، در شهر بادن اتریش و با حضور شخصیت‌های برجسته فرهنگی – هنری و سیاسی این کشور از جمله رئیس پارلمان اتریش و دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۰ برگزار شد. عکاسانی از روسیه، فرانسه، آلمان، اتریش و نیجریه، برندگان دیگر این جشنواره بودند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش به نمایندگی از مؤیدی، جایزه وی را دریافت کرد. این عکاس ایرانی با مجموعه عکس: قصه عشق در این جشنواره شرکت کرده بود که شامل عکس‌هایی از زندگی صلاح سعیدپور و همسرش سروه امینی است. صلاح سعیدپور، در سال ۱۳۸۰ در ۱۵ سالگی، دو دست و دو چشم خود را بر اثر انفجار مین از دست داد؛ که بعدا با کمک همسرش بر مشکلات زندگی غلبه کرد و در رشته شنای معلولین مدال ها و افتخارات متعددی در سطح ملی و جهانی کسب کرد.

برخی از جوایز و افتخارات
۱۳۶۵ – انتشار عکس در کتاب طراحان فرش ایران، قطع وزیری – انتشارات سروش
۱۳۶۶ – جایزه عکاس برگزیده در بخش مستند اجتماعی، ششمین جشنواره فجر
۱۳۶۸ – دریافت لوح زرین دستخط حضرت امام خمینی (ره)، به عنوان عکاس برگزیده هشت سال دفاع مقدس
۱۳۶۸ – عکاس کتاب: تهران، پنجاه روز از جنگ، موضوع حمله موشکی کشور عراق به شهر تهران، قطع خشتی – انتشارات سروش
۱۳۶۸ – دریافت لوح تقدیر از سید محمد خاتمی وزیر ارشاد وقت
۱۳۶۸ – کسب رتبه ممتاز در مسابقه عکس سینمای جوان
۱۳۶۸ – انتشار عکس در کتاب حلبچه از دید عکاسان ایرانی – ستاد تبلیغات جنگ
۱۳۶۸ – انتشار عکس در کتاب تصویر آفتاب، با موضوع ارتحال امام، قطع وزیری – انتشارات سروش
۱۳۶۸ – ۷۵ درصد از عکس‌های کتاب: حلبچه بهار ۶۷، همراه با سعید صادقی، احمد ناطقی علی فریدونی، قطع خشتی – انتشارات سروش
۱۳۶۱ – ۱۳۶۷ – انتشار عکس در مجموعه کتاب های جنگ تحمیلی
۱۳۷۴ – کار مشترک با امیرعلی جوادیان در کتاب عکس: جاذبه های کشور ایران با عنوان: ایران، یک پنجره، یک رودخانه، یک قلب – قطع وزیری – انتشارات ایران اینترنشنال
۱۳۷۵ – عکاس کتاب فرش بیات نماد، با موضوع معرفی فرش ایران، به سفارش شرکتی در تهران برای کشور آلمان، قطع وزیری – انتشارات نورند
۱۳۷۵ – صاحب تمامی عکس های کتاب سیمای صنعت مازندران – انتشارات اداره صنایع مازندران
۱۳۸۳ – برگزاری نمایشگاه عکس: ماسوله قدیم، ماسوله جدید، با ۵۰ قطعه عکس رنگی و سیاه و سفید در محل آژانس عکس ایران، تهران

اقامت 24
0 0 رای ها
امتیـازدهی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارسـال پیـام
لطفـا مقـاله یا رزومـه هنـری خود را به این آدرس ارسال کنید: info@artmag.ir
تا دقایقی دیگـر، پاسخ شما ارسـال خـواهد شد.