انتشار چاپ سیزدهم کتاب تاریخ سینمای ایران
کتاب تاریخ سینمای ایران نوشنه مسعود مهرابی، پر تیراژ ترین اثر مکتوب سینمایی محسوب میشود که بعد از نزدیک به چهار دهه از چاپ اول آن، همچنان منتشر می شود.
زنده یاد مسعود مهرابی در مقدمه این کتاب آورده است:
“انقلابی اتفاق افتاد که همه چیز را به قبل و بعد از خودش تقسیم کرد و مانند هر انقلابی چیزهایی مورد بیتوجهی قرار گرفت و یا در حال پاک شدن بودند. بنابراین دست به کار شدم تا آنچه از سینمای پیش از انقلاب داشتیم به این طرف دیوار منتقل کنم. چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۳ منتشر شد. اتفاقی که متاسفانه برای تئاتر نیافتاد و هنوز کتابی جامع درباره تاریخ تئاتر ایران نداریم.
وی از کتاب تاریخ سینمای ایران به عنوان پایان نامه دانشگاهی خود در ۱۳۶۱ و بعد از انقلاب فرهنگی یاد کرده و گغته بود: “در دوران انقلاب فرهنگی با آدمهای مختلفی مصاحبه شد تا این کتاب جمعآوری شود. روزهای زیادی را در کتابخانه ملی، کتابخانه دانشگاه تهران و کتابخانه مجلس در جستوجوی منابع مختلف بودم و دوستانم هم کمک میکردند چه نکتههایی را پوشش بدهم.”
زنده یاد مسعود مهرابی متولد ۱۳۳۳ و دانش آموخته رشته سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه هنر بود و رشتهٔ مدیریت تولید فیلم را در سازمان مدیریت صنعتی ایران گذرانده بود.
وی در شهریور ۱۳۹۹ و بطور ناگهانی درگذشت. اهالی مطبوعات و رسانه های سینمایی در واکنش به خبر درگذشت مهرابی علاوه بر ابراز تاسف در شوک و بهت عمیق فرو رفتند و از دست دادن یکی از ستون های مجله قدیمی فیلم یاد کردند.
کتابهای «تاریخ سینمای ایران»، «پوسترهای فیلم»، «کتابشناسی سینما در ایران»، «فرهنگ فیلمهای مستند سینمای ایران»، «فرهنگ فیلمهای کوتاه داستانی»، «صد سال اعلان و پوستر فیلم» و «سیاحت نامه جشنواره های جهانی» از جمله آثار اوست.
چاپ سیزدهم کتاب تاریخ سینمای ایران، با تلاش آقای بهمن پور، مدیریت اتشارات نظر منتشر شده است.