● محل تـولد: خوانسار
● وب سایت: www.yadollahkaboli.com
زندگینامه، آثـار و سوابق هنری
وی شکستهنویس و خوشنویس معاصر ایرانی است. به گفته خود، در خانوادهای ناآشنا با هنر به دنیا آمد و از سن کودکی و در مدرسه خوشنویسی را آغاز کرد. استاد یدالله کابلی خوانساری فعالیتهای رسمی خوشنویسی خود را از سال ۱۳۴۷ آغاز و خط نستعلیق را حدود سه سال در نزد زنده یاد استاد سید حسن میرخانی آموخت. در آن زمان جز اندک نسخههای خط شکسته نستعلیق که هر از چند گاه در نشریات چاپ میشد اثری از این نوع خط یافت نمیشد، اما همین موارد محدود نظر کابلی را به خود جلب کرد و وی تصمیم به احیای این خط گرفت و برای فراگیری فنون شکستهنویسی به بررسی آثار بر جای مانده از اساتید برجسته گذشته؛ نظیر درویش عبدالمجید طالقانی، میرزا کوچک اصفهانی و علی اکبر گلستانه پرداخت. تلاش های وی موجب شد تا آموزش این هنر اصیل در دستور کار انجمن خوشنویسان قرار گیرد. استاد یدالله کابلی در سال ۱۳۲۸ در شهرستان خوانسار متولد شد. وی اولین گواهینامه استادی خط شکسته انجمن خوشنویسان ایران را در سال ۱۳۶۸ اخذ کرد. کابلی استاد انجمن خوشنویسان ایران و شورای عالی تشخیص و ارزشیابی هنری استادی، عضو شورای عالی ارزشیابی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین عضو شورای ارزشیابی سازمان میراث فرهنگی کشور و دارای گواهینامه درجه یک هنری است. این استاد همچنین به عنوان چهره ماندگار خوشنویسی کشور در سال ۱۳۸۵ انتخاب شد. استاد کابلی خوانساری چند دهه است که به آموزش خوشنویسی پرداخته و شاگردان زیادی را در زمینه خط شکسته نستعلیق تربیت کرده است. ایشان بیش از یک دهه از سال ۱۳۵۰ و پس از استاد محمدحسین عطارچیان و زیر نظر ایشان، به تنهایی به آموزش خط شکسته نستعلیق در انجمن خوشنویسان ایران پرداخت و به عبارتی، دیگر بار این خط زیبا و شگفت انگیز را در ایران پایه ریزی کرده و شاگردان زیادی را در زمینه خط شکسته نستعلیق تربیت کرده است. وی در سال ۱۳۶۸ اولین گواهی نامه استادی خط شکسته نستعلیق انجمن خوشنویسان ایران را دریافت کرد. وی دارنده گواهینامه درجه یک هنری و عضو شورای عالی تشخیص و ارزشیابی هنری مرحله استادی انجمن خوشنویسان ایران بوده و در سال ۱۳۸۵ نیز به عنوان چهرهٔ ماندگار خوشنویسی ایران برگزیده شده است.
وی تاکنون در کشورهای مختلف نظیر انگلستان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پاکستان، امارات متحده عربی، ترکمنستان، کویت، روسیه و ایالات متحده آمریکا نمایشگاههای انفرادی یا گروهی برگزار کرده است. نمایشگاه آثار وی در جشنواره جهانی مولانا که در هالیوود برگزار شد نیز برپا بود. استاد کابلی، تاکنون در چند دانشگاه خارجی از جمله دانشگاه آکسفورد، دانشگاه جرج واشنگتن، دانشگاه هاروارد و دانشگاه کالیفرنیا و لسآنجلس به ارائه سخنرانی پرداخته است.
از ابتکارهای استاد کابلی خوانساری، ترکیب اقلام مختلف از غبار تا جلی و شش دانگ در یک صفحه است. و این در حالی است که قدما در ترکیب بندی یک صفحه یا اثر، از اقلام ریز و غالباً از یک قلم استفاده می کردند. در شیوه او هر قطعه ای فرم و فضا و ترکیبی خاص خود را پیدا می کند و شاید عمده ترین تحولی که در خط امروز و در صفحه آرایی خط شکسته پدید آمده، مرهون این نگاه و رویکرد زیباست. کابلی در زمرهٔ خوشنویسانی است که بدعتها در خوشنویسی را در حدود متعارف قابل قبول میدانند. او از تاثیر گذارترین هنرمندان عصر حاضر است که با پدید آوردن شیوهای تلفیقی در خط شکسته، توانسته است بسیاری از نیاز های جامعه هنری امروز را پاسخگو باشد.
آثـار
۱۳۶۱ – خط شکسته و طرز خواندن آن
۱۳۶۵ – حس قلم – کتاب راهنما برای خط شکسته
۱۳۶۷ – محراب خیال – مجموعه کارهای انتخابی
۱۳۶۸ – کلک شیدائی – خط شکسته به روش نسج و متقاطع
۱۳۶۸ – باغ نظر – مجموعه کارهای انتخابی خط شکسته
۱۳۷۰ – رباعیات باباطاهر
۱۳۷۲ – نقش شوق – مجموعه از کارهای انتخابی
۱۳۷۳ – منحنی عشق – مجموعه کارهای انتخابی
۱۳۷۳ – دولت قرآن – مجموعه نمایشگاه ملی
۱۳۹۵ – سماع در سماع – مجموعه آثار نمایشگاهی
– شکسته پیوسته – آموزش شکسته نستعلیق دوره فوق ممتاز
– سماع قلم ، مجموعه آموزشی در ترکیب نویسی خط شکسته نستعلیق
– مرقع گلرخ – گلچینی از آثار نمایشگاهی و مرقعات خط شکسته
– فیلم مستند شکسته پیوسته، ساخته: محمود یارمحمدلو، در باره استاد یدالله کابلی خوانساری ساخته شده است.
بسیار عالی هستش، من برای ایشان آرزوی سلامتی دارم